11 oktober 2024

Nieuwe biljartgroep gestart!!

Nieuwe biljartgroep gestart

Op 1 oktober is er een nieuwe activiteit gestart: biljarten voor jonge senioren.

Het idee achter dit aanbod is dat mensen (mannen en vrouwen!) die overdag verhinderd zijn om aan KBO-activiteiten deel te nemen de gelegenheid krijgen om ’s avonds de keu ter hand te nemen.

Intussen zijn 8 nieuwe deelnemers enthousiast begonnen. Aan degenen die nog niet bekend waren met de elektronische scoreborden werd enige uitleg gegeven. En natuurlijk werd er gebiljart. Zo werd er een begin gemaakt aan het bepalen van het niveau van iedere speler. Ieder speelt daarbij 3 wedstrijden met 30 beurten en dat levert een gemiddelde op.

Dat duurt een paar avonden, maar daarna kunnen er gezellige partijtjes gespeeld worden tussen mensen van ongeveer gelijk niveau. Een volgende stap is dat geroutineerde biljarters -uit de groep die overdag in competitieverband speelt- beginners gaan begeleiden om hun spel te verbeteren.

Zowel de initiatiefnemers als nieuwe deelnemers zijn enthousiast over deze nieuwe activiteit. Uiteraard kunnen mensen die alsnog mee willen doen zich nog steeds aanmelden. Gewoon een paar avonden meedoen zonder verdere verplichtingen: dat kan! Pas over een paar maanden zal gevraagd worden of mensen lid zijn van KBO. Als dat niet het geval is en men wil blijven biljarten dan wordt lidmaatschap verplicht. Maar voor dit moment kan iedereen vrijblijvend een potje komen biljarten. Met en voor plezier.

oplus_2
oplus_2
oplus_2