11 oktober 2024

Dagtocht Dinercruise 16 sept 2024

Dagtocht Dinercruise 16 september ’24

De KBO reiscommissie én reisorganisatie BTR hebben voor ons weer een mooie dag georganiseerd en de animo is reuze.

Om 09.30 uur vertrekt de bus met chauffeur Barry vanaf de Misse richting Kerkdriel waar wij met 48 deelnemers aan boord gaan van partyschip “Columbus”.

De bemanning staat al klaar om hier en daar de helpende hand te bieden bij het instappen en aan boord zoekt eenieder een fijn plekje om vanaf daar te kunnen genieten van het uitzicht en natuurlijk ook van elkaar. De stemming zit er al meteen goed in want ik hoor dat er al volop wordt gepraat. Ach, we kennen elkaar ondertussen wel allemaal en hoe leuk is het dan om weer eens fijn bij te praten zéker onder het genot van een kopje koffie of thee met een flink stuk appelgebak.

De reis zou ons ook naar Woudrichem brengen maar door een kapotte sluis gaat dat niet door, heel jammer want ik persoonlijk wil daar al heel lang eens heen. Komt nog wel een keer, hoop ik!

Vanaf de haven van Kerkdriel varen we de Maas op die meanderend door het landschap glijdt. Wat is er toch veel te zien..zoals de “Haverleij”, een woonwijk die oogt als een kasteel met 2 toegangspoorten en dat vlakbij ’s-Hertogenbosch. Moeder eend en haar kuikens zwemmen keurig achter elkaar en  enkele koeien liggen in de wei nog wat na te genieten voor ze in oktober weer op stal gaan.

Het bedienend personeel, Jessica, Sylvia en Dirkje, zorgt er ondertussen voor dat we kunnen gaan genieten van een heerlijke, warme lunch.

Langs de Maas zie je borden staan met een getal erop, zo’n bord heet een kilometerraai en dat getal bv 223, dat we net passeren, geeft de afstand aan in kilometers naar het begin van de vaarweg. Leuk weetje! We zien ook hier langs de oevers van de Maas de “bakenbomen: bomen die langs de rivier staan en de grens tussen land en water aangeven. Ze staan in een rij zo’n 100 meter van elkaar. Bij hoogwater kan de scheepvaart hierdoor tóch de loop van de rivier zien! Ook een weetje!

Rond 13.00 uur komen we aan  in het gerestaureerde vestingstadje Heusden met de gezellige straatjes, leuke boetiekjes en aan de Vismarkt zijn diverse restaurants. Helaas zit de stad op maandag op slot, is alles gesloten maar we hebben toch even  de sfeer kunnen proeven.

Rond 14.30 uur vertrekt onze boot weer naar Kerkdriel waar Barry met de bus op ons wacht om ons weer veilig naar Heesch te brengen. Wat een fijne, ontspannen dag hebben we gehad en ik wil graag namens alle passagiers de commissie dagtochten bestaande uit Mariet Diederen, Adri van Oss en Gerda Bax hartelijk danken voor deze zeer geslaagde dag.

Mardon