15 september 2024

Themabijeenkomst 18 oktober

Themabijeenkomst

Kanker…hoezo hopeloos!

Als het woord kanker valt, valt menig gesprek stil. Ontzetting, emotie, medeleven als uiting van machteloosheid. Niemand zit te wachten op de diagnose kanker. Te vaak staat kanker bij velen voor eindigheid. Kanker is een aandoening die je zo maar kan overkomen, soms ligt een belaste familieaandoening er aan ten grondslag in andere gevallen blijken omgevingsfactoren de oorzaak. Wat is eigenlijk kanker, hoe ontstaat het en kun je het voorkomen ???

Allemaal vragen waarop dr. Hans Manders zal proberen een antwoord op te geven. Hoewel kanker nog steeds een ernstige aandoening is, zien we toch duidelijk licht aan de therapeutische horizon. Kanker staat niet meer vanzelfsprekend voor dood gaan. De ontwikkelingen ten aanzien van behandeling verlopen stormachtig. Graag wil hij daarom met u stilstaan bij de nieuwe therapeutische mogelijkheden. Ondanks dat kanker al duizenden jaren bestaat, lijkt het er op dat we binnen afzienbare tijd bij kanker gaan spreken over een behandelbare ziekte. Hopelijk kan hij tijdens deze voordracht een tipje van de sluier oplichten.

Iedereen is welkom. Ook niet KBO-leden..

Dus: wilt u meer weten over kanker, kom dan beslist vrijdag 18 oktober 2024 naar De Pas.
Aanvang lezing 14.00 uur. Entree is gratis. Tijdens de pauze is er koffie/thee voor eigen rekening te betalen na afloop met ‘pin’.
Aanmelden is verplicht: Dit kunt u doen op donderdag 10 oktober van 10.00 – 11. 00 uur in het café van CC De Pas of tot uiterlijk 14 oktober via de mail: themabijeenkomst@kboheesch.nl.
Mocht u na aanmelding toch verhinderd zijn dan graag even bellen naar: 06-11425920.

Tot dan,
Annemarie, Marianne, Mariet en Frans