12 februari 2024

Kende Gij et?

Kende Gij et?

Een project dat Beam it Up uitvoerde, voor de basisscholen, de Muzelinck en heemkundekring de Elf Rotten uit Heesch. Acht dames van de KBO hebben op 30 november 2023 hun medewerking verleend aan dit project. Ze hadden toen een leerzame en gezellig dag in de heemschuur van de Elf Rotten. En nu zijn ze uitgenodigd voor een vervolg bijeenkomst op dinsdag 12 maart (12.30 -14.00 uur) in de CC Pas .

De kinderen van de basisscholen zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest met het project.
Beam it up vindt het leuk als de ouderen en kinderen elkaar ook in het echt kunnen ontmoeten! En daar willen de dames van de KBO Heesch graag aan meewerken. Samen met de kinderen blikken bijna alle dames op 12 maart terug op het project, bekijken ze de filmpjes, en krijgen ze live demonstraties. Ook nemen ze deel aan een interactieve quiz. Theatermaker Imke Donkers gaat de hele show presenteren.

Al met al weer een mooi initiatief met dank aan Gerda, Susan, Mientje, Maria, Mariet, Nellie, Hennie en Toos.

*

*

*

Eerdere meldingen

——————————————————–

Onlangs 30 november waren wij door Mariet Jaspers gevraagd om met 8 dames naar de Heemschuur “De elf Rotten” te komen.

Het begon met een kopje koffie of thee met iets lekkers en kennismaking.

Toen kwam er een doos op tafel met daarin allemaal zakje met moderne objecten. Dit hadden de kinderen van de groepen 4-8 van de basisscholen zelf verzameld. Iedereen kreeg een zakje en moest raden wat het was. Zoals een air-up, een zakje kara mucho (hot chilli), nerf-pistool. Spinner. Dan werd er door de kinderen op een filmpje uitgelegd hoe het werkt.

Rond 12.00 uur kregen wij een goed verzorgde lunch.

Daarna gingen we met z’n allen naar boven en moesten wij er 2 oude voorwerpen uitzoeken. Hierover moesten wij voor de camera iets vertellen, wat het was en waarvoor het gebruikt werd.

Daarna werden die objecten in een zakje gestopt me onze naam en leeftijd erop, Dit gaat nu naar de school zodat de kinderen ook kunnen raden wat het is en daarna het filmpje met onze uitleg kunnen bekijken.

Onder het genot van een kopje koffie mochten wij de filmpjes nog terugzien.

Allemaal hebben we genoten van deze mooie dag.

Met dank aan de Muzelinck, de Erf Rotten, Robbert en Liselotte van Beam it Up.

Susan van Uden