9 december 2023

KBO Kringmiddag verslag

Op vrijdagmiddag 29 november 2023 organiseerde KBO Heesch in samenwerking met de KBO kring Bernheze een gezelligheidsmiddag voor alle KBO bestuurders en hun partners. De middag vond plaats in de Pas in Heesch. Er was grote belangstelling voor. Er waren wel 50 a 60 deelnemers.

Allemaal vonden ze het leuk om op een ontspannen en gezellige manier elkaar te ontmoeten. Kijk maar eens naar de blije gezichten op de foto’s.

Verslag kringmiddag 2023 (inclusief foto’s)

Piet Ceelen, voorzitter van KBO Heesch beet de spits af en heette iedereen van harte welkom in het ‘oud Hissisch’. Daarmee zette hij alvast de toon voor Bert van Trienekes.
Maar voordat die aan het woord kwam, kregen we eerst een lekker kopje koffie met een koekje. En voor de dorst en de honger daarna stonden er glaasjes op tafel met voor iedereen vier oranje consumptiemunten Met die munten in de hand kon je bij het rondlopende Pas-personeel drankjes bestellen. Dus nog een kopje koffie of een pilske of een colaatje, of misschien wel een advocaatje met slagroom. Je werd er van binnen niet geel van maar lekker roodgloeiend. Hmmmmm……..Ook lekker heet en goed gevuld waren de bitterballen die van tijd tot tijd langs kwamen. Al even hmmmm…. dus.

Toen was het woord aan Bert van Trienekes. Deze bekende schrijver en verteller van KBO Heesch gaf in ’t oud-Hissisch een terugblik op die goeie ouwe tijd. We hadden nog goeie manieren en we zeurden niet over van alles en nog wat. Maar ja….. het was wel een harde tijd, zonder auto, tv, koelkast, douche en ga zo maar door. Als je het zo bekijkt mag je blij zijn als je op KBO leeftijd nog altijd fit genoeg bent voor een druk bezocht kringfeestje.

Daarna kreeg kringvoorzitter Ad Donkers de gelegenheid om even wat serieuze zaken aan de orde te stellen. Ook hij deed dat in het dialect, op z’n Gerfisch (Gerwens). Op de eerste plaats deelde hij mee dat de eigen notaris in Berlicum de statuten van de KBO’s voor een belangrijk lager bedrag WBTR- proof kan maken dan de notaris van KBO Brabant. Dat levert een mooie besparing op voor de afdelingen en de kring. Iedereen stelt dit natuurlijk op prijs.
Daarna ging hij nog even in op de naamswijziging van de kring en de afdelingen. Ook die moet in de nieuwe statuten worden doorgevoerd. Die naamswijziging is nodig omdat De K en de B en de O van KBO uit de tijd zijn geraakt. Over de nieuwe naam van de kring en de afdelingen wordt al een paar jaar nagedacht door KBO Brabant. Veel afdelingen denken sneller en hebben zelf al een nieuwe naam gekozen. De namen die KBO Brabant nu voorstelt vinden wij als kringbestuur niet mooi en passend. Als kringbestuur stellen we een andere naam voor. Daarover werd in de loop van de middag al druk gediscussieerd. In de ALV van KBO Brabant gaat Ad inbrengen dat we zelf een eigen naam kiezen. Verder gaan we met de afdelingen mailen over het alternatief dat we zelf voorstellen. In de kring (wellicht extra kringraadsvergadering) en bij de afdelingen komt dat nog officieel aan de orde.

Tenslotte meldde Ad dat de contributie voor KBO Brabant in 2024 met € 1, – omhoog gaat, Dat is al besproken in de kringraad. De verhoging met € 1, – in 2025 ligt moeilijker. Ad zal in de ALV melden dat de verhoging voor 2025 door onze afdelingen nog niet is goedgekeurd.

Vervolgens kwam Piet Ceelen met lichtere kost. Hij presenteerde een nostalgische kwis met oude hits en melodieën. Uit vier mogelijkheden moest je o.a. de juiste artiest of het juiste jaartal kiezen. Via een vernuftig systeem werden de aanwezigen ingedeeld in willekeurige groepjes, zodat we met nieuwe mensen konden kennismaken en samenwerken. Dat bleek goed te werken. De verschillen tussen de groepjes waren vaak maar één punt. Rond 17.00 uur kon iedereen met een leuk prijsje in de hand en een lach op het gezicht weer naar huis.
Piet zal de kwis rondsturen zodat afdelingen die eventueel ook zelf kunnen organiseren.