12 mei 2022

Nieuwe secretaresse Wil van Vugt

Secretaresse Wil van Vugt

Al een aantal jaren kom ik in Heesch. De schoonfamilies van mijn dochters wonen daar.

Maar laat ik me even voorstellen, want er zijn niet zo veel Heeschenaren die mij kennen.
Ik ben Wil van Vugt, inmiddels een 70-plussen. Geboren en getogen in Den Bosch. Ik ben het tweede kind van de zes. Ik ben er opgegroeid en heb er tot mijn 21ste ook gewoond en mijn opleiding dan ook in Den Bosch gevolgd. In eerste instantie ben ik kleuterleidster geworden. In dat beroep heb ik ook vele jaren met plezier mogen werken.
Toen we besloten om kinderen te krijgen ben ik gestopt met werken. We hebben twee meisjes gekregen. Schatten van kinderen, ze zijn inmiddels volwassen en is mijn gezin uitgebreid met 2 schoonzoons en 3 kleindochters.
Nadat de kinderen naar school gingen was het een hele verandering. Ik was alleen thuis. Minder leuk, maar daar kon ik wel iets mee. Ik ben gaan invallen op scholen. Eerst in Oss, later vooral in Den Bosch. Daardoor kreeg ik ook de gelegenheid om zelf weer naar school te gaan. Mezelf te ontwikkelen en daarmee anderen helpen. Ik ben remedial teacher geworden.
Het onderwijs werd op de schop genomen en daar uit vloeide voort dat ik weer mocht bijscholen. Uiteindelijk heeft dat geresulteerd in dat ik docent werd op het VMBO in Den Bosch^: aan de Bossche Vakschool. Daar heb ik gewerkt tot mijn pensioen.

Ik woon nu nog in Oss, maar wil heel graag in Heesch komen wonen. Gelukkig gaat dat lukken en mag ik, als er niets tegen zit, eind volgend jaar naar Heesch verhuizen.

Om meerdere mensen te leren kennen ben ik lid geworden van de KBO in Heesch. Op donderdagmorgen loop ik met een wisselend groep mensen zo’n anderhalf uur rond in Bernheze. Ik leer de omgeving goed kennen. Een prima gelegenheid om me straks meteen ‘thuis’ te voelen.

Momenteel heb ik ja gezegd tegen het bestuur van KBO Heesch om het secretariaat te bemannen/ bevrouwen. Het is nog maar kort, maar ik heb er zin in.