6 mei 2021

Nepmail over ANWB

Nepmail over lidmaatschapspremie ANWB

Pas op voor nepmails die afkomstig lijken van de ANWB. In de e-mails staat dat een factuur voor het lidmaatschap van de bond nog betaald moet worden. Maar door in te gaan op deze mail, worden juist de zakken van oplichters gevuld.

Oplichters melden in de mail dat er van de ontvanger nog een factuur openstaat. Het gaat om € 115,80. De factuur moet snel betaald worden. Dat kan onder andere via een link in de e-mail. Ook staat in de mail de mogelijkheid om een actueel overzicht van alle gebruikte diensten te bekijken op Mijn ANWB. Beide links verwijzen naar een website van oplichters. Op deze manier proberen ze mensen geld afhandig te maken.

Net echt

De mails lijken net echt. Het is duidelijk dat de oplichters goed hebben gekeken naar echte e-mails van de ANWB. Ook lijken ze, in sommige gevallen, afkomstig te zijn van het e-mailadres correspondentie@anwb.nl

Mails controleren

Twijfelt u over een e-mail afkomstig van de ANWB of een andere afzender? Leden van SeniorWeb kunnen dit soort berichten mailen naar de Phishingchecker. U hoort uiterlijk de volgende werkdag of het een nepmail is of niet.

Bent u geen lid van Seniorweb en bent u wel lid van KBO Heesch, dan kunt u, als u een dergelijk bericht ontvangt, dit bericht doorsturen naar: helpdesk@kboheesch.nl